Geld beleggen, op welke manieren kan dit?

Geld beleggen, op welke manieren kan dit?

24 March 2023 Off By Jeanne

Er zijn veel mensen in Nederland die maandelijks een deel van hun inkomen overhouden. Het is in dat geval verstandig om geld te sparen, maar daarnaast kan beleggen ook een slimme keuze zijn. Als je genoeg verdient om rond te komen en te sparen, is het aan te raden om maandelijks een deel van je inkomen te beleggen, bijvoorbeeld de helft van het geld dat je normaal gesproken zou sparen. Indien de rendementen goed zijn, kun je hierdoor meer geld verdienen met het geld dat je al hebt verdiend. Echter, er zijn veel verschillende manieren om geld te beleggen. Dit zijn er een aantal.

 

Aandelen

Je kunt ervoor kiezen om je geld te beleggen in aandelen. Puur gelet op het verleden is dit een vrij veilige manier van beleggen, want de aandelenmarkt bestaat al honderden jaren. Natuurlijk is er door de jaren heen veel veranderd, maar in principe werkt het verhandelen van aandelen nog hetzelfde als vroeger. Echter, je weet nooit wat de toekomst brengt, waardoor je ook niet weet of je aandelen in de toekomst zullen stijgen of niet. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je begint met beleggen, dit geldt trouwens ook voor de andere vormen van beleggen die in deze tekst worden behandeld. 

 

Cryptovaluta

Het is ook mogelijk om je geld te investeren in cryptovaluta. Cryptomunten zijn gedurende de afgelopen tien jaren enorm in populariteit toegenomen. Echter, de laatste tijd is het vrij rustig omtrent deze vorm van digitaal geld. Dit kan betekenen dat er een nieuwe hype op komst is, maar ook dat er simpelweg niet meer echt interesse is in cryptomunten. Investeren in cryptovaluta is erg lastig, want er zijn talloze altcoins die je allemaal zou kunnen kopen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de cryptomunt PHA aan te schaffen, maar dat betekent niet dat je de koers Voyager uit het oog moet verliezen. 

 

Vastgoed

Het kopen van vastgoed wordt al jarenlang gedaan als vorm van beleggen. Dit kan erg lucratief zijn, maar het brengt mogelijk ook problemen met zich mee. Als jij bijvoorbeeld eigenaar bent van een pand, is de kans aanwezig dat er een conflict ontstaat met degene die het pand huurt. Dit soort zaken wil je zo veel mogelijk voorkomen, maar hier ontkom je simpelweg niet aan wanneer je meerdere panden hebt. Je kunt van tevoren immers niet altijd goed inschatten of een potentiële huurder in een later stadium moeilijk gaat doen om de huurprijs of om andere zaken.