Alles wat jij moet weten over Spanje

Alles wat jij moet weten over Spanje

28 February 2023 Off By Jeanne

Spanje is bij velen bekend om verschillende redenen. Of het nou is als vakantieland, een land waar familie vandaan komt of een land met een heerlijke keuken, het komt vaak voor dat mensen iets positiefs te zeggen hebben over Spanje. Toch zijn er genoeg dingen die veel toeristen nog niet weten over dit land. Het is wel handig om zo veel mogelijk te weten over een land wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om er naartoe op vakantie te gaan. Daarom zijn hier een aantal dingen die je moet weten over Spanje voordat je er naartoe op reis gaat.

 

Spaanse gewoontes

Wanneer je op reis gaat naar Spanje zijn er enkele gewoontes waar je bekend mee moet zijn. Afhankelijk van de regio verschillen deze gewoontes af en toe, maar over het algemeen zijn de meeste overal wel van toepassing. Misschien wel de bekendste gewoonte in dit land is de zogeheten siësta. In veel delen van het land is het normaal om in de middag een kort dutje te doen, winkels kunnen daarom dan ook dicht zijn tijdens de middaguren. Een andere gewoonte in Spanje is het eten van tapas. Tapas zijn vele kleine gerechten die je onder het genot van wat drinken vaak gegeten worden door Spanjaarden. Over eten gesproken, in Spanje is het heel gebruikelijk om laat op de avond te eten. Waar het in Nederland gewoon is om rond 6 of 7 uur ‘s avonds te eten, is het in Spanje vaak pas rond 8 uur tijd om aan tafel te gaan.

 

Dingen om te doen in Spanje

Spanje is een land waar veel te doen is. Voor alle interesses zijn er activiteiten te vinden, dus iedereen heeft wel wat te doen in een land als Spanje. Hoe verder naar het zuiden, hoe beter het weer en hoe mooier vaak de stranden zijn. Er zijn in Spanje een aantal hele bekende kustgebieden waar iedereen naar het strand gaat om te zonnen. Mocht je wat actievers willen opzoeken kan je de natuur opzoeken. Zo heb je in het noorden van het land veel bergen waardoor je kan wandelen maar ook in het binnenland zijn er genoeg mooie natuurgebieden. Ook heeft Spanje een aantal mooie steden die het bezoeken waard zijn. Als je al deze steden wil zien is het aan te raden om door middel van een stedentrip Barcelona, Madrid en bijvoorbeeld Sevilla of Valencia te bezoeken.